Språk

EN

Vitaskgolv

Vacker och livlig struktur

Vitaskgolvet är ett tåligt golv där tiljorna hämtats från askens ljusa ytved. Vitaskgolvets kontraster är dämpade – utan att göra avkall på träets vackra och livliga struktur. Hårdheten är fullt i klass med eken.

Om Ask

Fraxinus excelsior är det pampiga latinska namnet på asken, som det bara finns ett fåtal arter av i världen.

PRODUKTINFORMATION

Dimensioner & Sorteringar

Vitask

Ytbehandling är Extra Vitvax och endast vägledande

Mörkaskog

Mörkaskog är vår standardsortering och finns representerat i samtligaträslag.

Slitskikt: Omslipningsbar flertalet gånger.

Tjocklek: 14 mm.

Bredd: 205 mm.

Längd: 2400 mm.

Låssystem: RappLoc.

EGENSKAPER

Om Vitask

Vitask är ett ca 15 m högt träd som tillhör släktet syrén och härstammar från Nordamerika. I Sverige växer asken gärna blandat med andra lövträd eller i barrskog och har under århundraden varit ett favoritträd i panteringar och alléer. Alla träd har olika egenskaper men askens karaktär lämpar sig väl till allt ifrån gitarrer till skidor till bilstommar. Ask är ett mycket hårt, segt och böjligt träslag och lämpar sig därför bra i de flesta miljöer där man önskar trägolv. Dock är det viktigt även för detta träslag att man håller sig inom de föreskriva temperaturerna på golvet och i rummet samt även att den relativa luftfuktigheten ligger inom de tillåtna värdena.

Följs inte detta kan det medföra att träet rör sig mer än vad det klarar av och då kan det uppstå torrsprickor, fanérsläpp eller springor mellan brädorna. Denna rörelse är en del av träets naturliga åldrande och inget fel i produkten.

YTBEHANDLINGAR

Våra Vitaskgolv

Våra varianter av ytbehandlingar skiftar mellan träslagen och de olika dimensionerna. Du kan även få alla träslag obehandlade. Kontakta din återförsäljare eller oss på Rappgo för mer information

Rappgo-vitask-extra-vitvax

Extra Vitvax

Mörkaskog

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Våra vitaskplank i miljö!

Rappgo katalog

vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Rappgo utvalda projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!