Språk

EN

Furugolv

Låt naturen komma in

Ett genuint furuparkettgolv har en naturlig aura av skog över sig som få andra träslag kan förmedla. Våra golvtiljor bevarar denna naturliga karaktär och adderar ljus och modernitet.

Om Furu

Det finns ca 90 olika arter av Tall (Pinus silvestris) i världen. Svenska Tallar brukar bli mellan 15 och 30 meter höga och har en diameter på mellan 25 och 50 cm. Furu är ett mycket vanligt snickeri- och konstruktionsvirke. Det används i många byggsammanhang, t ex till väggreglar, takstolar, dörrar, fönster och inredningar.

PRODUKTINFORMATION

Dimensioner & Sorteringar

Furu Mörkaskog

Ytbehandling är Extra Vitvax och endast vägledande

Mörkaskog

Mörkaskog är vår standardsortering och finns representerat i samtliga träslag.

Slitskikt: Omslipningsbar flertalet gånger.

Tjocklek: 14 mm och 22 mm.

Bredd: 205 mm

Längd: 2400 mm.

Låssystem: 14 mm finns som RappLoc. 22 mm som limfog.

Mittskiktet: Vanligast förekommande är spånskiva men även plywood och ribbmatta förekommer beroende på materialtillgång.

Nordic

Nordic är vårt smalare trägolv och finns representerat i träslagen ek och furu

Slitskikt: Omslipningsbar flertalet gånger.

Tjocklek: 14 mm.

Bredd: 180 mm.

Längd: 2200 mm.

Låssystem: RappLoc.

Mittskiktet: Vanligast förekommande är spånskiva men även plywood och ribbmatta förekommer beroende på materialtillgång.

Furu nordic

Ytbehandling är Extra Vitvax och endast vägledande

EGENSKAPER

Om Furu

Furu är virket från trädet tall som odlas i stora delar av vårt land. Detta är ett mycket användbart träslag som används bland annat till pappersmassa, inredning samt båt- och byggnadsvirke. Furen är ett hållfast träslag och därför enkelt att forma till raka och släta ytor som inte faller sönder och flisar sig, men däremot är själva träet i sig väldigt mjukt. Detta gör att det kan vara känsligt i olika miljöer.

Om man vet med sig att det kommer att vara ett hårt slitage på golven är inte ett mjukt träslag att rekommendera. Med Furen är det viktigt att följa de instruktioner som påvisas i våra läggningsinstruktioner. Det är även viktigt för detta träslag att man håller sig inom de föreskriva temperaturerna på golvet och i rummet samt även att den relativa luftfuktigheten ligger inom de tillåtna värdena.

Följs inte detta kan det medföra att träet rör sig mer än vad det klarar av och då kan det uppstå torrsprickor, fanérsläpp eller springor mellan brädorna. Denna rörelse är en del av träets naturliga åldrande och inget fel i produkten.

YTBEHANDLINGAR

Våra Furugolv

Våra varianter av ytbehandlingar skiftar mellan träslagen och de olika dimensionerna. Du kan även få alla träslag obehandlade. Kontakta din återförsäljare eller oss på Rappgo för mer information

Rappgo-furu-lack

Ultramatt Lack

Mörkaskog, Nordic

Rappgo-furu-vitvax

Vitvax

Mörkaskog, Nordic

Rappgo-furu-extravitvax

Extra Vitvax

Mörkaskog, Nordic

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Våra furuplank i miljö!

Rappgo katalog

vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Rappgo utvalda projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!