Språk

EN

Douglasgran

Äkthet och tradition

Våra noggrant utvalda grangolv, för tankarna till gamla tiders nordiska salar. Ett golv av douglasgran har en vacker ådring med tydlig träkänsla som har uppskattats i generationer. Douglasgranens varma ton förmedlar ett uttryck av äkthet och tradition.

Om Douglasgran

Douglasgran, Pseudotsuga menziesii, odlas i Sverige och Tyskland men kan också påträffas vild. Skillnaden mellan gran och furu ligger i färgen och vikten. Det finns 36 kända arter av gran i hela världen.

PRODUKTINFORMATION

Dimensioner & Sorteringar

Douglasgran rappgo

Ytbehandling är Extra Lut & Vitolja och endast vägledande

Mörkaskog

Mörkaskog är vår standardsortering och finns representerat i samtligaträslag.

Slitskikt: Omslipningsbar flertalet gånger.

Tjocklek: 14 mm och 22 mm.

Bredd: 205 och 300 mm.

Längd: 2000, 2200 och 2400 mm.

Låssystem: 14 mm finns som RappLoc. 22 mm som limfog.

Mittskiktet: Vanligast förekommande är spånskiva men även plywood och ribbmatta förekommer beroende på materialtillgång.

EGENSKAPER

Om Douglasgran

Douglas är ett snabbväxande träd som kan bli upp till 100 m högt och även bli mycket gammalt. Den härstammar från Nordvästra USA och används flitigt som konstruktionsmaterial samt fönster, dörrar och golv då det är ett hållbart material. Alla träd har olika egenskaper och Douglasen är ett vackert material med härlig ådring och en rödaktig ton, men det är samtidigt ett mjukt träslag som kan vara känsligt i olika miljöer.

Med Douglas är det viktigt att följa de instruktioner som påvisas i våra läggningsinstruktioner. Om man vet med sig att det kommer att vara ett hårt slitage på golven är inte ett mjukt träslag att rekommendera. Det är även viktigt för detta träslag att man håller sig inom de föreskriva temperaturerna på golvet och i rummet samt även att den relativa luftfuktigheten ligger inom de tillåtna värdena.

Följs inte detta kan det medföra att träet rör sig mer än vad det klarar av och då kan det uppstå torrsprickor, fanérsläpp eller springor mellan brädorna. Denna rörelse är en del av träets naturliga åldrande och inget fel i produkten.

YTBEHANDLINGAR

Våra Douglasgran

Våra varianter av ytbehandlingar skiftar mellan träslagen och de olika dimensionerna. Du kan även få alla träslag obehandlade. Kontakta din återförsäljare eller oss på Rappgo för mer information

Rappgo-douglasgran-extra-vitvax

Extra Vitvax

Mörkaskog

Obehandlad

Mörkaskog

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Våra douglasplank i miljö!

Rappgo katalog

vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Rappgo utvalda projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!