Språk

EN

Almgolv

Levande och karaktärsfullt

Alm är ett mycket vackert trädslag med en fin karaktär. Veden är hård och har en mycket vacker ådring. Med den gulaktiga splinten och mörkbruna kärnveden gör det golvet väldigt levande, och framkallar inbjudande känslor.

Om Alm

Almarna var mycket populära i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Innan första världskriget användes virket vanligtvis till segelfartyg, axlar och kvarnhjul. I dag använder man främst almen till finsnickeri och inom möbeltillverkning. Man kan idag även se mycket almar i våra städer, på gårdsmiljöer, parker och allèer runt om i Sverige.

PRODUKTINFORMATION

Dimensioner & Sorteringar

Alm rappgo vax

Ytbehandling är Vax och endast vägledande

Mörkaskog

Mörkaskog är vår standardsortering och finns representerat i samtligaträslag.

Slitskikt: Omslipningsbar flertalet gånger.

Tjocklek: 14 mm.

Bredd: 205 mm.

Längd: 2000 mm.

Låssystem: RappLoc.

YTBEHANDLINGAR

Våra Almgolv

Våra varianter av ytbehandlingar skiftar mellan träslagen och de olika dimensionerna. Du kan även få alla träslag obehandlade. Kontakta din återförsäljare eller oss på Rappgo för mer information

Rappgo-alm-vax

Vax

Mörkaskog

Rappgo-alm-olja

Olja

Mörkaskog

Rappgo-alm-lack

Lack

Mörkaskog

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Våra almplank i miljö!

Rappgo katalog

vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Rappgo utvalda projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!