Språk

EN

Projekt

100 åriga almar blir golvplank hos Rappgo!

Projektinformation

Objekt: Växjö stadsbibliotek
Plats: Växjö, Sverige

Tillsammans med Ramnåsa Såg har Rappgo låtit tillverka ett när­producerat almplank med Växjöanor som sträcker sig över 100 år bakåt i tiden. Det var sommaren 2013 som ett beslut fastslog att almarna utanför Växjöbibliotek skulle avverkas och sedermera bli flis för Växjöborna.

Vi märker en allt ökad efterfråga från våra kunder när det kommer till historian bakom golven.

Johan Forsman, ägare av Ramnåsa Såg och Gustaf Rappe på Rappgo, insåg att det borde finnas andra och betydligt roligare sätt att ta tillvara på detta fantastiska träslag än att elda upp det i Växjös värmeverk. Resultatet blev ett unikt almplank, i en mycket begränsad upplaga, som Växjö kommun återförde till sin rätta miljö - Växjö Stadsbibliotek. Vi märker en allt ökad efterfråga från våra kunder när det kommer till historian bakom golven. Att kunna berätta om den lokala förankringen eller en begränsad upplaga betyder allt mer för slutkunden och ligger i linje med den ekotrend vi ser i många branscher”, säger Gustaf Rappe på Rappgo.

Rappgo almgolv
Rappgo almgolv
Rappgo almgolv
Rappgo almgolv

Golvet i detta projekt

Alm Mörkaskog Mattlack

Ett mattlackat almplank är ett spektakulärt och kompromisslöst golv. Den vilda mönsterformen med tydliga kontraster mellan kärna och ytved gör golvet levande. Ett almplank berättar en historia – om man bara tar sig tid att lyssna.

Våra Rappgo golv

våra produkter

Sveriges bredaste plankgolv

Ibland är ett golv mer än bara ett golv. Du känner det i samma stund som du kliver in genom dörren. Golvet välkomnar dig, bär fram dig och ger rummet en harmonisk helhet. Ett sådant golv tar tid att göra. Materialet måste komma från långsamtväxande skogar som har rätt hårdhet och struktur.

Rappgo golv alla projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!