Språk

EN

Projekt

Almplank från Ulfåsa Slott

Tillsammans med Ramnåsa Såg har Rappgo låtit tillverka ett exklusivt och mycket begränsat parti plankgolv från Ulfåsa Slott, i Östergötland.

Den välkända parken och trädgården på Ulfåsa slott härrör från tidigt 1800 – tal och gårdsnamnet Ulvasum finns skriftligt belagt första gången i ett dokument från 1315. Birgitta Birgersdotter, mer känd som Den heliga Birgitta, bodde i borgen väster om slottet mellan 1316-1344.

Småskaligt och närproducerat.

De vackra almträden i den engelska parken planterades under 1800 talet och det är denna fantastiska råvara som nu, i mycket begränsade partier, avverkas. Anledningen till att familjerna von Essen och Horn af Åminne, som äger Ulfåsa, har valt att avverka almen är på grund av den mycket aggressiva almsjukan som sprider sig genom hela Europa. Flertalet lövträexperter menar att almen kommer att vara helt utdöd i Europa om 20 till 30 år. Vill framtida generationer kunna njuta av detta vackra träslag gäller det att dagens generation investerar i vidareförädlad alm - exempelvis i form av golv och möbler. Vår förhoppning är att vi, tillsammans, kan bevara detta vackra träslag och föra dess fantastiska historia från Ulfåsa vidare till framtida generationer!

Ulfåsa slott
Ulfåsa slott
Ulfåsa slott
Ulfåsa slott

Golvet i detta projekt

Alm Mörkaskog Mattlack

Ett mattlackat almplank är ett spektakulärt och kompromisslöst golv. Den vilda mönsterformen med tydliga kontraster mellan kärna och ytved gör golvet levande. Ett almplank berättar en historia – om man bara tar sig tid att lyssna.

Våra Rappgo golv

våra produkter

Sveriges bredaste plankgolv

Ibland är ett golv mer än bara ett golv. Du känner det i samma stund som du kliver in genom dörren. Golvet välkomnar dig, bär fram dig och ger rummet en harmonisk helhet. Ett sådant golv tar tid att göra. Materialet måste komma från långsamtväxande skogar som har rätt hårdhet och struktur.

Rappgo golv alla projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!