Språk

EN

Projekt

Rosmarinen, Helsingborg

Projektinformation

Objekt: Rosmarinen
Plats: Helsingborg, Maria Park
Arkitekt: AHelsingborg, Maria Park
Hus: 14 friliggande hus
Byggår: 2011

Det flerfalt nominerade projektet Rosmarinen i Helsingborg är ett lekfullt och medvetet spel av kontraster. I utformningen av dessa kontraster jobbade Rappgo i inledningsfasen av projektet tillsammans med arkitekterna på Griab för att hitta det perfekta golvet.

Avskalat, öppet och välkomnande

I och med att man var så mån om att skapa den rätta känslan i rummen var vi tvungna att laborera fram exakt rätt färgsättning. Man ville bevara ljuset i husen samtidigt som man ville ha en genuin struktur i plankorna som förde tankarna till de svenska skogarna och därmed var vi tvungna att ta fram en helt ny produkt. Lärk är ett barrträd som inte är så vanligt i Sverige, men som har en otroligt vacker struktur och värme som få andra träslag kan förmedla. Med den lugna ljusa pigmentering som dessa golv har skapar man en interiör som tillsammans med de i övrigt väldigt avskalade rummen ger ett lugn och en öppenhet som gör ett hem välkomnande.

Rosmarinen
Rosmarinen
Våra Rappgo golv

våra produkter

Sveriges bredaste plankgolv

Ibland är ett golv mer än bara ett golv. Du känner det i samma stund som du kliver in genom dörren. Golvet välkomnar dig, bär fram dig och ger rummet en harmonisk helhet. Ett sådant golv tar tid att göra. Materialet måste komma från långsamtväxande skogar som har rätt hårdhet och struktur.

Rappgo golv alla projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!