Språk

EN

Projekt

Ett gastrohotell i hjärtat av Småland!

Projektinformation

Objekt: PM & Vänner Hotel
Plats: Växjö, Sverige
Arkitekt: Jonas Lindvall
Rum: 74
Byggår: 2014

Beläget i Växjö, i hjärtat av Småland, finner du PM & Vänner Hotel – sannerligen något ”extraordinaire” som fransmännen skulle sagt. Hotellets dekor reflekterar filosofin skog, äng och sjö med materialval som öländsk kalksten och breda plankgolv i ek från de mörka skogarna.

Foto: Åke E:son Lindman

Vi känner oss mycket stolta över att få leverera ytterligare ett plankgolv till ett förstklassigt hotell i Sverige med tydlig internationell prägel.

I samarbete med Jonas Lindvall, huvudansvarig för hotellets design och arkitektur, har Rappgo tillverkat ett avskalat plankgolv med harmoni i struktur och funktionalitet. Inspirationen tillgolvet bygger på hörnstenarna Skog, Äng och Sjö – som även är den gastronomiska filosofi som ska genomsyra hotellet. Rappgo har tillverkat ett vitpigmenterat ekplank där närproducerad råvara, från småländska skogar, har varit den bärande tanken. Ett plankgolv av svensk ek beskrivs ofta som det klassiska golvet, där ekens sammanhållna färgskala och vackra mönster kommer till sin fulla rätt. En naturlig sortering ger dessutom plankgolvet ett livfullt och naturtroget intryck. Ekplanken till Gastrohotellet har en bredd på 205 mm och är även utrustad med den populära femte generationens klickfog. Plankgolvet har därmed lagts flytande över samtliga 74 rum och sviter.

PM & Vänner Hotel - Rappgo
PM & Vänner Hotel - Rappgo
PM & Vänner Hotel - Rappgo
PM & Vänner Hotel - Rappgo
PM & Vänner Hotel - Rappgo

Golvet i detta projekt

Ek Mörkaskog Vitvax

Ett modernt golv med starka influenser från dansk arkitektur och design. Tiljornas lugna och harmoniska mönster i kombination med Osmos vitpigmenterade hårdvax går hand i hand med avskalade nordiska inredningstrender.

Rppgo Ek vitvax
Våra Rappgo golv

våra produkter

Sveriges bredaste plankgolv

Ibland är ett golv mer än bara ett golv. Du känner det i samma stund som du kliver in genom dörren. Golvet välkomnar dig, bär fram dig och ger rummet en harmonisk helhet. Ett sådant golv tar tid att göra. Materialet måste komma från långsamtväxande skogar som har rätt hårdhet och struktur.

Rappgo golv alla projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!