Språk

EN

Projekt

Plankgolv från Rappgo till Växjös nya mötesplats!

Rappgo har i nära samarbete med Ramnåsa Såg låtit tillverka ett närproducerat plankgolv till Domkyrkocentrum och Karolinerhuset i Växjö.

Genom århundradena har kyrkan och Växjö stad varit tätt förknippade, inte minst genom Karolinerhuset som var stadens gymnasium fram till mitten av 1800- talet. Svenska kyrkan i Växjö har under flera år haft ett starkt önskemål att kunna förena Domkyrkan med en mötesplats och återigen göra Karolinerhuset tillgängligt för allmänheten.

Att granen är avverkad från egna marker gör att plankgolvet får en lokal förankring.

I samråd med Arkitekbolaget i Växjö togs beslutet att vår svenska gran, i folkmun ofta kallat skurgolv, skulle utsmycka lokalerna. Den svenska granen för tankarna till gamla tiders nordiska salar och har uppskattas i generationer av människor som söker äkthet och tradition. – ”Det känns fantastiskt roligt att få vara en del av detta spännande projekt. Att granen är avverkad från egna marker gör att plankgolvet får en lokal förankring. En förankring som ligger i tiden med närproducerad råvara och i linje med Karolinerhusets egna historia”, säger Johan Forsman ägare av Ramnåsa Såg. Vi tackar för förtroendet och ser med spänning fram emot nästa projekt!

Domkyrkocentrum
Domkyrkocentrum
Domkyrkocentrum
Domkyrkocentrum
Våra Rappgo golv

våra produkter

Sveriges bredaste plankgolv

Ibland är ett golv mer än bara ett golv. Du känner det i samma stund som du kliver in genom dörren. Golvet välkomnar dig, bär fram dig och ger rummet en harmonisk helhet. Ett sådant golv tar tid att göra. Materialet måste komma från långsamtväxande skogar som har rätt hårdhet och struktur.

Rappgo golv alla projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!