Språk

EN

Projekt

Plankgolv till Bländapassagen i Växjö

Rappgo har tillverkat plankgolv i träslagen ek, ask och lönn som har installerats i det omtalade och prisbelönade Växjöprojektet; Bländapassagen. Träslagen valdes ut för dess funktionalitet och styrka, då det naturligt blir höga påfrestningar i den offentliga miljön.

Det genomgående temat har varit att finna en enkelhet i plankgolven som harmoniserar med den exteriöra atomsfären. En atmosfär som genom vackra detaljer, genuina materialval och färgsättningar skapar en rogivande känsla. Denna känsla återspeglas naturligt i plankgolven och vi rekommenderar varmt ett besök, inte minst för att ni ska få möjlighet att se hur ett oljat plankgolv med hög belastning kan se ut över tid.

Ett nytt stråk öppnar upp för nya sätt att röra sig i centrum.

Växjö kommuns byggnadsnämnd har sedan 1990 delat ut ett byggnadspris till en byggherre för ett projekt med god arkitektur och anpassning till platsen. Projektet Bländapassagen, under ledning av Arkitektbolaget, mottog priset med följande motivering: Efter många års diskussioner har 3 fastighetsägare nu lyckats genomföra en förändring och komplettering till innerstadens upplevelser. Genom om- och tillbyggnader har passagen fått en småskalighet som känns angenäm att röra sig i. Rumsligt och volymmässigt är passagen väl genomförd med möjligheter för att utveckla innehållet i de olika rummen ännu mer i framtiden. En första etapp som banar väg för en fortsättning både söder och norrut. Vi gratulerar och ser fram emot nya spännande projekt!

Bländapassagen
Bländapassagen
Bländapassagen
Bländapassagen
Våra Rappgo golv

våra produkter

Sveriges bredaste plankgolv

Ibland är ett golv mer än bara ett golv. Du känner det i samma stund som du kliver in genom dörren. Golvet välkomnar dig, bär fram dig och ger rummet en harmonisk helhet. Ett sådant golv tar tid att göra. Materialet måste komma från långsamtväxande skogar som har rätt hårdhet och struktur.

Rappgo golv alla projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!