Språk

EN

Arkitektsamarbeten

Jonas Lindvall - Lindvall A & D

I över 15 år har arkitekten Jonas Lindvall i många av sina projekt valt Rappgo som golvleverantör. Jonas är en av Sveriges mest framgångsrika arkitekter och formgivare, karakteristisk med sin stilrena arkitektur och minimalistiska form.

När PM & Vänner Hotel öppnade blev det snabbt ett landmärke som satte Småland och Växjö på kartan. Jonas utformning av det banbrytande gastrohotellet är explicit med räta linjer, mycket luft och väl utvalda träslag och färger för ett avskalat och stramt intryck. Inredningen genomsyras av genomtänkta och exklusiva naturmaterial som trä och sten och följer hotellets filosofi Skog, Äng och Sjö. Jonas klargör hur val av material skapar en utgångspunkt i utformningen och hur golvet är en bärande enhet som ger rummet en helhet.

Rappgo PM Jonas Lindvall

När vi kliver in i ett rum är golvet något av det första vi ser.

”Ofta tittar man nedåt när man går och det är golvet vi upplever. Hur laddat golvet är och hur man upplever det kan prioriteras upp eller ner”, förklarar Jonas.

Jonas beundrar känslan som Rappgo lyckas förmedla genom hög kvalitet, estetik och prisbild och lyfter den personliga relationen som byggts upp genom nära samarbeten under åren. Han förklarar att Rappgo’s produkt upplevs som färdig och att materialet är vackert och tilltalande med en känsla av lugn och harmoni, något som härrör från hur materialet är utvalt, hur det är bearbetat och behandlat.

”Rappgo är något väldigt bekant och tryggt och det som finns i grundportföljen passar väldigt bra. Det är viktigt att saker och ting i processen går snabbt och det finns ett värde i att Rappgo är ordning och reda. De möter våra behov med snabb återkoppling utan att det ska ändras och göras annorlunda. Det ger ett helhetsperspektiv som jag uppskattar med Rappgo”, säger Jonas.

”Ett neutralt trägolv funkar alltid och det Rappgo har är en problemfri produkt som fungerar väldigt bra”

Jonas Lindvall

I projektet PM och Vänner Hotel tog Jonas och Rappgo i ett ömsesidigt samarbete inte bara fram ett klassiskt ekgolv, utan skapade ett golv där närproducerad råvara var den bärande tanken. Jonas tänkte sig från början ett annat golv, men i en bearbetning tillsammans med Rappgo fick idén ett annat uttryck och resulterade i ett vitpigmenterat småländskt ekplank som genomsyras av hotellets filosofi. I utrymmen där ekgolvet inte bär ligger öländsk kalksten och Jonas förklarar att det typiskt småländska träslaget kändes givet; ”Eken kändes mest naturlig. Det är ett ursvenskt historieberättande material som är tåligt, hårt och hållbart. Och att Rappgo är en lokal producent var avgörande i allra högsta grad.”

Med framträdande kvistar och mönster står naturens former i centrum och varje tilja från Rappgo berättar sin egen historia. Plankorna bearbetas med omtänksamhet och ytbehandlas för att tåla tidens och vardagens tand och golven blir bara vackrare med åren. ”Ett neutralt trägolv funkar alltid och det Rappgo har är en problemfri produkt som fungerar väldigt bra”, säger Jonas.

Att välja ett klassiskt trägolv med tidlösa anor är lika modernt nu som då och kombinationsmöjligheterna gör att de passar i varje hem. Känslan och ljudet av bara fötter mot de mjuka planken, synintrycket av färger, former och mönster och för att inte glömma doften, gör val av golv enkelt.

Rappgo PM Jonas Lindvall
Rappgo katalog

vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Rappgo utvalda projekt

UTVALDA PROJEKT

Genomförda projekt vi gillar!

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet? Bästa sättet att uppleva möjligheterna med vårt golv är att se våra genomförda projekt.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!