Språk

EN

Historian

Made in Mörkaskog sedan 1967

Ett Rappgo plankgolv har anor från svunnen tid. Vi brukar säga att vi har varit i branschen sedan 1635. Ty det var då som vår anfader kom till Sverige och startade skogsbruket Mörkaskog, som fortfarande är hjärtat i vår verksamhet. Idag kan vi stoltsera med marknadens bredaste golvplank av varierande träslag och utseende för hem, hus, gods och gårdar. Trägolv med tidlösa anor och lika modernt då som nu.

Djupt inne i Smålands mörka skogar ligger gården Mörkaskog och vår golvfabrik. Till de här trakterna kom familjen Rappe redan på 1600-talet. Rappgo är idag familjeföretaget som specialiserat sig på formstabila och själfulla flerskiktsgolv i trä. Här tillverkar vi korta serier på beställning och kan därför tillmötesgå vitt skilda förutsättningar och önskemål. Våra vackra trägolv är efterfrågade över hela världen.

Våra produkter

Sveriges bredaste plankgolv

Ibland är ett golv mer än bara ett golv. Du känner det i samma stund som du kliver in genom dörren. Golvet välkomnar dig, bär fram dig och ger rummet en harmonisk helhet. Ett sådant golv tar tid att göra. Materialet måste komma från långsamtväxande skogar som har rätt hårdhet och struktur. Varje planka hanteras varsamt och ytbehandlas för att tåla tidens, och vardagens, tand. Och de blir bara vackrare med åren. Golven vi pratar om kommer från Rappgo.

Rappgo och Jonas Lindvall

ARKITEKTSAMARBETE

Jonas Lindvall och Rappgo i samarbete!

I över 15 år har arkitekten Jonas Lindvall i många av sina projekt valt Rappgo som golvleverantör. Jonas är en av Sveriges mest framgångsrika arkitekter och formgivare, karakteristisk med sin stilrena arkitektur och minimalistiska form.

Rappgo utvalda projekt

NYA RAPPGO

Vi är det nya Rappgo

Innan vi börjar vår enkla presentation vill vi först uttrycka vår glädje och tacksamhet mot Familjen Rappe. Utan deras godhjärtade välvilja och stöd hade vi aldrig kunnat börja skriva vår historia om det nya Rappgo.

Vår katalog

Med kärlek till plankgolv i över 50 år!

På gården Drettinge började Rappgos historia, i denna inspirationskatalogberättar vi mer om vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Inspireras bland våra produkter och projekt vi gjort genom åren.

Besök vårt showroom eller hitta en återförsäljare nära dig!