ALMPLANK FRÅN
ULFÅSA SLOTT

Småskaligt och närproducerat


Tillsammans med Ramnåsa Såg har Rappgo låtit tillverka ett exklusivt och mycket begränsat parti plankgolv från Ulfåsa Slott, i Östergötland.

Resultatet av vårt småskaliga och närproducerade hantverk får ByggOle, som exklusiv återförsäljare, ensamrätt att erbjuda sina kunder.

Den välkända parken och trädgården på Ulfåsa slott härrör från tidigt 1800 – tal och gårdsnamnet Ulvasum finns skriftligt belagt första gången i ett dokument från 1315. Birgitta Birgersdotter, mer känd som Den heliga Birgitta, bodde i borgen väster om slottet mellan 1316-1344. 
De vackra almträden i den engelska parken planterades under 1800 talet och det är denna fantastiska råvara som nu, i mycket begränsade partier, avverkas.

Anledningen till att familjerna von Essen och Horn af Åminne, som äger Ulfåsa, har valt att avverka almen är på grund av den mycket aggressiva almsjukan som sprider sig genom hela Europa.

Flertalet lövträexperter menar att almen kommer att vara helt utdöd i Europa om 20 till 30 år. Vill framtida generationer kunna njuta av detta vackra träslag gäller det att dagens generation investerar i vidareförädlad alm -exempelvis i form av golv och möbler.

Vår förhoppning är att vi, tillsammans, kan bevara detta vackra träslag och föra dess fantastiska historia från Ulfåsa vidare till framtida generationer!

VÅRA GOLV

Vitaskgolv
Almgolv
Ekgolv
Furugolv
Douglasgran
Valnötsgolv
Standardkollektion
Övrig kollektion
Tillbehör

OM RAPPGO

Om Rappgo
Kontakt
Miljö och kvalitet
Press
Lediga jobb
FABRIKSFÖRSÄLJNING

KONTAKT

Rappgo AB
Mörkaskog, 363 91
BRAÅS - SWEDEN
Tel: 0474 - 553 00
E-post: info@rappgo.se