OM RAPPGO

VÄLKOMMEN TILL RAPPGO AB

Tiden var 60-tal. Friherre Adolf-Fredrik Rappe gick och bar på en idé om att man skulle serietillverka ”parkettäta” brädgolv. Golv som hade lika breda och vackra tiljor som golvet i lekrummet på barndomens herrgård! Borde man inte kunna serietillverka ett brädgolv som var absolut stabilt, utan smutssamlande springor? 1967 startades Rappgo.

Produkten var klar: En bred spontad tilja i tre skikt. Allt limmat till en formstabil enhet. Ett vackert plankgolv för den som älskar trägolv och som inte nöjer sig med halva lösningar. 

Till en början var produktionstakten försiktigt låg. Men marknaden tände på den nya produkten och snart låg Rappgos breda plankgolv i vardagsrum, gillestugor och offentliga utrymmen över hela landet. Idag är Rappgos breda plankgolv efterfrågade världen över och tillverkningen sker än idag i den f.d. ladugården på Mörkaskog.

FORMSTABILA PLANKGOLV

Hemligheten bakom stabiliteten hos Rappgos plankgolv är golvets uppbyggnad. Rappgos plankgolv är uppbyggda i skikt som limmats i vinkel mot varandra. Detta garanterar formstabilitet och ett minimum av springor i trägolven, år efter år. Det kan ett massivt trägolv aldrig erbjuda. När det massiva golvet vänder och vrider på sig ligger flerskiktsgolvet fast.

Made in mörkaskog
sedan 1967


Ta del av vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Bläddra i vår katalog.

VÅRA GOLV

Vitaskgolv
Almgolv
Ekgolv
Furugolv
Douglasgran
Valnötsgolv
Standardkollektion
Övrig kollektion
Tillbehör

OM RAPPGO

Om Rappgo
Kontakt
Miljö och kvalitet
Press
Lediga jobb
FABRIKSFÖRSÄLJNING

KONTAKT

Rappgo AB
Mörkaskog, 363 91
BRAÅS - SWEDEN
Tel: 0474 - 553 00
E-post: info@rappgo.se