Trämaterial sväller på sommaren och hösten

  Trä är ett material som hela tiden strävar efter att nå balans med den omgivande luften, den så kallade jämnviktsfuktkvoten. Resultatet blir en förändring av träets dimension, en svällning (sommaren/hösten) eller en krympning (vintern/våren). Säkerställ därför att den relativa luftfuktigheten (RF) alltid ligger mellan 30-60 %.

  VÅRA
  PRODUKTER

  I mer än 50 år har vi levererat noggrant utvalda plankgolv världen över. Varje planka som skapas i vårt småländska familjeföretag i Mörkaskog har en egen personlighet. Varje planka berättar sin egen historia som vi för vidare till dig.

  Att de breda plankorna blivit vårt signum är ingen slump, vi vill att naturens former ska stå i centrum. Naturen är världens bästa formgivare. Vi behöver bara titta ut från våra fönster här i Mörkaskog för att få det bekräftat. Här blir vi inspirerade. Här känner vi hantverkets glädje och stolthet. När du lägger ett Rappgogolv kommer du att göra detsamma.

  Made in mörkaskog
  sedan 1967


  Ta del av vår historia och vår kärlek till breda plankgolv. Bläddra i vår katalog.
   

  ALMPLANK FRÅN ULFÅSA SLOTT

  Tillsammans med Ramnåsa Såg har Rappgo låtit tillverka ett exklusivt och mycket begränsat parti plankgolv från Ulfåsa Slott, i Östergötland. Resultatet av vårt småskaliga och närproducerade hantverk får ByggOle, som exklusiv återförsäljare, ensamrätt att erbjuda sina kunder.
  Den välkända parken och trädgården på Ulfåsa slott härrör från tidigt 1800 – tal och gårdsnamnet Ulvasum finns skriftligt belagt första gången i ett dokument från 1315. Birgitta Birgersdotter, mer känd som Den heliga Birgitta, bodde i borgen väster om slottet mellan 1316-1344. De vackra almträden i den engelska parken planterades under 1800 talet och det är denna fantastiska råvara som nu, i mycket begränsade partier, avverkas
   

  Rappgo levererar till
  Stockholm Continental

  I generationer har vackra plankgolv i ek varit ett tecken på något utöver det vanliga. När de exklusiva lägenheterna på Stockholm Continental växte fram arbetade därför Rappgo i nära samarbete med arkitekten Andreas Martin-Löf för att få precis den rätta känslan och kompositionen.
  Ett vackert småländskt ekgolv med en ton av det nordiska ljuset blev därför det självklara valet.
   

  MILJÖARBETET
  PÅ RAPPGO

  På Rappgo strävar vi efter att hålla oss väl framme när det gäller miljöfrågor. Vi har sedan länge en väl genomtänkt miljöpolicy. Våra trägolv testas i olika sammanhang för att kunna uppfylla olika krav. Bland annat finns ett sådant krav när det gäller formaldehyd i någon del av golvet. Rappgo uppfyller givetvis kraven enligt alla EU-normer,  våra råvaror kommmer från FSC® -Certifierade skogsbruk vilket garanterar att att produkten innehåller trä från ansvarsfullt skogsbruk.
   

  VÅR
  HISTORIA

  Tiden var 60-tal. Friherre Adolf-Fredrik Rappe gick och bar på en idé om att man skulle serietillverka ”parkettäta” brädgolv. Golv som hade lika breda och vackra tiljor som golvet i lekrummet på barndomens herrgård! Borde man inte kunna serietillverka ett brädgolv som var absolut stabilt, utan smutssamlande springor? 1967 startades Rappgo. Produkten var klar: En bred spontad tilja i tre skikt. Allt limmat till en formstabil enhet. Ett vackert plankgolv för den som älskar trägolv och som inte nöjer sig med halva lösningar.
  – ”Kan de göra täta parkettgolv så kan väl jag göra lika täta plankgolv”.

  (Adolf-Fredrik Rappe, 1967).
   

  VÅRA GOLV

  Vitaskgolv
  Almgolv
  Ekgolv
  Furugolv
  Douglasgran
  Valnötsgolv
  Standardkollektion
  Övrig kollektion
  Tillbehör

  OM RAPPGO

  Om Rappgo
  Kontakt
  Miljö och kvalitet
  Press
  Lediga jobb
  FABRIKSFÖRSÄLJNING

  KONTAKT

  Rappgo AB
  Mörkaskog, 363 91
  BRAÅS - SWEDEN
  Tel: 0474 - 553 00
  E-post: info@rappgo.se