Trämaterial sväller på sommaren och hösten

  Trä är ett material som hela tiden strävar efter att nå balans med den omgivande luften, den så kallade jämnviktsfuktkvoten. Resultatet blir en förändring av träets dimension, en svällning (sommaren/hösten) eller en krympning (vintern/våren). Säkerställ därför att den relativa luftfuktigheten (RF) alltid ligger mellan 30-60 %.

  VÅRA
  PRODUKTER

  I mer än 45 år har vi levererat noggrant utvalda plankgolv världen över. Varje planka som skapas i vårt småländska familjeföretag i Mörkaskog har en egen personlighet. Varje planka berättar sin egen historia som vi för vidare till dig.

  Att de breda plankorna blivit vårt signum är ingen slump, vi vill att naturens former ska stå i centrum. Naturen är världens bästa formgivare. Vi behöver bara titta ut från våra fönster här i Mörkaskog för att få det bekräftat. Här blir vi inspirerade. Här känner vi hantverkets glädje och stolthet. När du lägger ett Rappgogolv kommer du att göra detsamma.
   

  Rappgo levererar till
  Stockholm Continental

  I generationer har vackra plankgolv i ek varit ett tecken på något utöver det vanliga. När de exklusiva lägenheterna på Stockholm Continental växte fram arbetade därför Rappgo i nära samarbete med arkitekten Andreas Martin-Löf för att få precis den rätta känslan och kompositionen.
  Ett vackert småländskt ekgolv med en ton av det nordiska ljuset blev därför det självklara valet.
   

  100 åriga almar blir Golvplank hos Rappgo!

  har Rappgo låtit tillverka ett när­producerat almplank med Växjöanor som sträcker sig över 100 år bakåt i tiden. Det var sommaren 2013 som ett beslut fastslog att almarna utanför Växjöbibliotek skulle avverkas och sedermera bli flis för Växjöborna.
  Johan Forsman, ägare av Ramnåsa Såg och Gustaf Rappe, Vd på Rappgo, insåg att det borde finnas andra och betydligt roligare sätt att ta tillvara på detta fantastiska träslag än att elda upp det i Växjös värmeverk. Resultatet blev ett unikt almplank, i en mycket begränsad upplaga, som Växjö kommun har bestämt ska återföras till biblioteket.
   

  MILJÖARBETET
  PÅ RAPPGO

  På Rappgo strävar vi efter att hålla oss väl framme när det gäller miljöfrågor. Vi har sedan länge en väl genomtänkt miljöpolicy. Våra trägolv testas i olika sammanhang för att kunna uppfylla olika krav. Bland annat finns ett sådant krav när det gäller formaldehyd i någon del av golvet. Rappgo uppfyller givetvis kraven enligt alla EU-normer,  våra råvaror kommmer från FSC-certifierade skogsbruk vilket garanterar att att produkten innehåller trä från ansvarsfullt skogsbruk
   

  VÅR
  HISTORIA

  Tiden var 60-tal. Friherre Adolf-Fredrik Rappe gick och bar på en idé om att man skulle serietillverka ”parkettäta” brädgolv. Golv som hade lika breda och vackra tiljor som golvet i lekrummet på barndomens herrgård! Borde man inte kunna serietillverka ett brädgolv som var absolut stabilt, utan smutssamlande springor? 1967 startades Rappgo. Produkten var klar: En bred spontad tilja i tre skikt. Allt limmat till en formstabil enhet. Ett vackert plankgolv för den som älskar trägolv och som inte nöjer sig med halva lösningar.
  – ”Kan de göra täta parkettgolv så kan väl jag göra lika täta plankgolv”.

  (Adolf-Fredrik Rappe, 1967).
   

  VÅRA GOLV

  Vitaskgolv
  Almgolv
  Ekgolv
  Furugolv
  Douglasgran
  Valnötsgolv
  Standardkollektion
  Övrig kollektion
  Tillbehör

  OM RAPPGO

  Om Rappgo
  Kontakt
  Miljö och kvalitet
  Press
  Lediga jobb
  FABRIKSFÖRSÄLJNING

  KONTAKT

  Rappgo AB
  Mörkaskog, 360 42
  BRAÅS - SWEDEN
  Tel: 0474 - 553 00
  Fax: 0474 - 553 10
  E-post: info@rappgo.se