Rappgo och Ramnåsa Såg levereraR plankgolv till Växjös nya mötesplats!

Rappgo har i nära samarbete med Ramnåsa Såg låtit tillverka ett närproducerat plankgolv till Domkyrkocentrum och Karolinerhuset i Växjö.

Genom århundradena har kyrkan och Växjö stad varit tätt förknippade, inte minst genom Karolinerhuset som var stadens gymnasium fram till mitten av 1800- talet. Svenska kyrkan i Växjö har under flera år haft ett starkt önskemål att kunna förena Domkyrkan med en mötesplats och återigen göra Karolinerhuset tillgängligt för allmänheten. I samråd med Arkitekbolaget i Växjö togs beslutet
att vår svenska gran, i folkmun ofta kallat skurgolv, skulle utsmycka lokalerna. Den svenska granen för tankarna till gamla tiders nordiska salar och har uppskattas i generationer av människor som söker äkthet och tradition.

– ”Det känns fantastiskt roligt att få vara en del av detta spännande projekt. Att granen är avverkad från egna marker gör att plankgolvet får en lokal förankring. En förankring som ligger i tiden med närproducerad råvara och i linje med Karolinerhusets egna historia”, säger Johan Forsman ägare av Ramnåsa Såg. Vi tackar för förtroendet och ser med spänning fram emot nästa projekt!

VÅRA GOLV

Vitaskgolv
Almgolv
Ekgolv
Furugolv
Douglasgran
Valnötsgolv
Standardkollektion
Övrig kollektion
Tillbehör

OM RAPPGO

Om Rappgo
Kontakt
Miljö och kvalitet
Press
Lediga jobb
FABRIKSFÖRSÄLJNING

KONTAKT

Rappgo AB
Mörkaskog, 363 91
BRAÅS - SWEDEN
Tel: 0474 - 553 00
E-post: info@rappgo.se