Bländapassagen

Plankgolv till Bländapassagen i Växjö


Rappgo har tillverkat plankgolv i träslagen ek, ask och lönn som har installerats i det omtalade och prisbelönade Växjöprojektet; Bländapassagen. 


Träslagen valdes ut för dess funktionalitet och styrka, då det naturligt blir höga påfrestningar i den offentliga miljön. Det genomgående temat har varit att finna en enkelhet i plankgolven som harmoniserar med den exteriöra atomsfären. En atmosfär som genom vackra detaljer, genuina materialval och färgsättningar skapar en rogivande känsla. Denna känsla återspeglas naturligt i plankgolven och vi rekommenderar varmt ett besök, inte minst för att ni ska få möjlighet att se hur ett oljat plankgolv med hög belastning kan se ut över tid.
Växjö kommuns byggnadsnämnd har sedan 1990 delat ut ett byggnadspris till en byggherre för ett projekt med god arkitektur och anpassning till platsen. Projektet Bländapassagen, under ledning av Arkitektbolaget, mottog priset med följande motivering:

Ett nytt stråk öppnar upp för nya sätt att röra sig i centrum. Efter många års diskussioner har 3 fastighetsägare nu lyckats genomföra en förändring och komplettering till innerstadens upplevelser. Genom om- och tillbyggnader har passagen fått en småskalighet som känns angenäm att röra sig i. Rumsligt och volymmässigt är passagen väl genomförd med möjligheter för att utveckla innehållet i de olika rummen ännu mer i framtiden. En första etapp som banar väg för en fortsättning både söder och norrut.

Vi gratulerar och ser fram emot nya spännande projekt!

VÅRA GOLV

Vitaskgolv
Almgolv
Ekgolv
Furugolv
Douglasgran
Valnötsgolv
Standardkollektion
Övrig kollektion
Tillbehör

OM RAPPGO

Om Rappgo
Kontakt
Miljö och kvalitet
Press
Lediga jobb
FABRIKSFÖRSÄLJNING

KONTAKT

Rappgo AB
Mörkaskog, 363 91
BRAÅS - SWEDEN
Tel: 0474 - 553 00
E-post: info@rappgo.se