100 åriga almar blir Golvplank hos Rappgo!

Tillsammans med Ramnåsa Såg har Rappgo låtit tillverka ett när­producerat almplank med Växjöanor som sträcker sig över 100 år bakåt i tiden. Det var sommaren 2013 som ett beslut fastslog att almarna utanför Växjöbibliotek skulle avverkas och sedermera bli flis för Växjöborna.

Johan Forsman, ägare av Ramnåsa Såg och Gustaf Rappe, Vd på Rappgo, insåg att det borde finnas andra och betydligt roligare sätt att ta tillvara på detta fantastiska träslag än att elda upp det i Växjös värmeverk.
Resultatet blev ett unikt almplank, i en mycket begränsad upplaga, som Växjö kommun har bestämt ska återföras till biblioteket. Under hösten kommer detta plankgolv att kunna avnjutas, då en mindre renovering av biblioteket först föreligger. Projektet med biblioteksalmen ser Rappgo och Ramnåsa Såg som ett startskott på ett samarbete som kan komma att sträcka sig över lång tid.

– ”Vi märker en allt ökad efterfråga från våra kunder när det kommer till historian bakom golven. Att kunna berätta om den lokala förankringen eller en begränsad upplaga betyder allt mer för slutkunden och ligger i linje med den ekotrend vi ser i många branscher”, säger Gustaf Rappe Vd på Rappgo.

VÅRA GOLV

Vitaskgolv
Almgolv
Ekgolv
Furugolv
Douglasgran
Valnötsgolv
Standardkollektion
Övrig kollektion
Tillbehör

OM RAPPGO

Om Rappgo
Kontakt
Miljö och kvalitet
Press
Lediga jobb
FABRIKSFÖRSÄLJNING

KONTAKT

Rappgo AB
Mörkaskog, 363 91
BRAÅS - SWEDEN
Tel: 0474 - 553 00
E-post: info@rappgo.se